„Vlasinsko leto“ – 8-11. jul

“Vlasinsko leto”, predtakmičenje trubačkih orkestara jugoistočne Srbije za finale u Guči, održaće se od 8. do 11. jula ove godine, u Surdulici i na Vlasini.
Vlasinsko leto je kulturno-turistička manifestacija koja ove godine slavi mali jubilej- 25 godina postojanja. Za takmičenje je prijavljeno više od 40 trubačkih orkestara, pionirskih, juniorskih i seniorskih, iz Surdulice, Vranja, Vladičinog Hana, Leskovca, Grdelice… a među njima su i oni koji se svake godine vrate iz Guče kao pobednici.
Četrvrtak i petak, 8. i 9. juli namenjeni su duhovnoj muzici i predstavljanju narodnog stvaralaštva juga Srbije, izložbe slika, knjiga, proizvoda od meda, narodne rukotvorine, u centru grada kao i revijalnim nastupima prošlogodišnjih pobednika.
U subotu, 10. jula, na Vlasini se održava takmičenje u pripremanju riblje čorbe i kulturno-umetnički program sa folklorom, trubačima i izvođačima narodnih pesama tokom celog dana, a uveče je nastup ansambla KUD “Kolo” iz Beograda i takmičenje mladih trubačkih prkestara sa proglašenjem pobednika.

Centralni događaj, takmičenje seniorskih trubačkih orkestara i proglašenje pobednika i onih koji nastavljaju takmičenje u Guči, predviđen je za nedelju, 11. jula, a prethode mu dešavanja na Vlasini – takmičenje ribolovaca i džipijada sa oko 100 posada, kao i bogat kulturno-umetnički program u kome učestvuju folklorni ansambli iz naše zemlje, Makedonije i Bosne, trubači i pevači., , , ,

Rezervacije smeštaja:

  1. (obavezno)
  2. (obavezno)
  3. (obavezno)
  4. (obavezno)
  5. (obavezno)
  6. (obavezno)
  7. (obavezno)
  8. (obavezno)
  9. (obavezno)
 

Ostavite svoj komentar