Dečiji festival folklora “Licidersko srce” 2011

Međunarodni dečiji festival folklora “Licidersko srce”,
19 – 24. 08. 2011. godine

Svečano otvaranje Trećeg Međunarodnog dečijeg festivala folklora “Licidersko srce” održaće se u Užicu, a prema programu festivala odvijaće se i na poznatim turističkim destinacijama Zapadne Srbije: Zlatiboru, Novoj Varoši i Mokroj Gori.

Na ovogodišnjem Međunarodnom dečijem festivalu folklora “Licidersko srce” učešće će uzeti oko 450 dece uzrasta do 14 godina iz:

* Rusije: ansambal “Krupice” iz Moskve
* Turske: ansambal “Armelit Kocaeli” iz Istanbula (Izmit)
* Slovenije: ansambal “Veseli Marki” iz Beltinci (Prekmurje)
* Makedonije: ansambal “Koco Racin” iz Skoplja
* Republike Srpske: ansambal “Veselin Masleša” iz Banja Luke
* Srbije, ansambli: “Kosta Abrašević” iz Bačke Palanke, Vlaška dečija izvorna folklorna grupa “Bogovina” iz Bogovine, KUD “Dom kulture Nova Varoš” iz Nove Varoši, “Prvi partizan” iz Užica,
“ERA” iz Užica, “Kopaonik” iz Leposavića, “Sonja Marinković” iz Novog Sada.

Osnovni cilj festivala Međunarodnog dečijeg folklora “Licidersko srce” je doprinos u uspostavljanju, razvoju i jačanju prijateljskih odnosa medu zemljama, promociji kulturne saradnje dečije zajednice i podsticaj na očuvanju i negovanju tradicije i kulturnog nasleđa., , , , ,

Rezervacije smeštaja:

 1. (obavezno)
 2. (obavezno)
 3. (obavezno)
 4. (obavezno)
 5. (obavezno)
 6. (obavezno)
 7. (obavezno)
 8. (obavezno)
 9. (obavezno)
 

1 Comments For This Post

 1. Boban Stoevski Says:

  Dragi nasi prijatelji ZDRAVO, mi smo KUD,,Karpos,, iz Krive Palanke R.Makedonije. Videli smo na internetu vas decji folklorni festival pa vas molimo da nas obavestite sa nesto vise informacija u vezi vaseg festivala za 2012 godinu t.e. pravila za ucesce jer smo veoma zainteresovani. Za sada toliko i pozdrav od Makedonija.
  Umetnicki rukovodilac: Boban Stoevski

Ostavite svoj komentar