Drinska regata – Bajina Bašta

Bajina Bašta će ove godine biti pravi regataški centar u našoj zemlji. Naime u ovom gradu u planu je održavanje tri organizovane regate, Regata za osobe sa invaliditetom, GO2 regata-studentska regata i tradicionalna, 18. po redu, Drinska regata Bajina Bašta 2011

Bajina Bašta, Srbija
21-23.jul 2011

Regata je najposećeniji događaj u Zapadnoj Srbiji i centralna letnja manifestacija na vodi.
Očekuje se da ovaj “hepening” na reci Drini, tokom tri dana, različitim sadržajima privuče preko 100.000 posetilaca iz zemlje i inostranstva.
Regata počinje 21. jula “Igrama bez granica” na jezeru Perućac, takmičenjem u preplivavanju jezera i takmičenjem u pripremanju riblje čorbe pored reke Vrelo. Na igrama učestvuju studenti Fakulteta za fizičko vaspitanje, sportski klubovi ali i sve druge ekipe koje se prijave. Igre će pratiti i zabavno muzički program. U večernjim satima na trgu u Bajinoj Bašti, koncert narodne muzike.

Program regate nastavlja se sutradan, 22. jula od 16 časova takmičarskim spustom niz Drinu u kome učestvuju brojna sportska društva iz cele Srbije i skokovima sa mosta.
Drugi dan manifestacije završava se zabavnim programom i koncertom u okviru MOST FEST-a na ušću reke Rače u Drinu.

Treći dan regate, 23. jul rezervisan je za onaj glavni događaj, odnosno zabavno-rekreativni spust koji počinje u 11 časova i u kojem učestvuju stotine plovila i posada, uz trubače, plutajući šank, muzički splav, roštilj i ostale specijalitete domaće kuhinje na reci i obavezno kupanje.
U večernjim satima MOST FEST. U sva tri dana trajanja programa Regate biće organizovan sajam zdravlja i rekreacije na trgu u Bajinoj Bašti., , , , , , , , , , , ,

Rezervacije smeštaja:

 1. (obavezno)
 2. (obavezno)
 3. (obavezno)
 4. (obavezno)
 5. (obavezno)
 6. (obavezno)
 7. (obavezno)
 8. (obavezno)
 9. (obavezno)
 

2 Comments For This Post

 1. jovan Says:

  Pod motom “Sve je moguće” ove godine održana je treća po redu Regata za osobe sa invaliditetom. U dva dana 02. i 03. jula – druženje uz Logorsku vatru, prasići na ražnju, rekreacija, sportske igre i zabava bile su sastavni deo atmosfere u kampu koji se formira specijalno za ovu manifestaciju.

  A onda drugog dana, od Perućca do ušća Rače u Drinu osobe sa invaliditetom plovile su najlepšom rekom Evrope uz druženje, veselje i nezaobilazne trubače. Program se završio zajedničkim ručkom u kampu.

  Ovom manifestacijom uspešno je počelo Regataško leto Bajina Bašta 2011.

 2. jovan Says:

  Studentska regata
  14-17. Jul 2011

  Od 14. do 17. jula organizuje se regata za studente na reci Drini, pod nazivom “GO2 REGATA”.
  Ova manifestacija organizuje se po prvi put i predstavlja pravu uvertiru za veliku Drinsku regatu.
  U tri dana trajanja Studentske regate program je prilagođen upravo studentima. Kupanje na jezeru Perućac, “Igre bez granica”, vožnja brodom, izleti, spust čamcima uz trubače i sve to začinjeno nezaobilaznim studentskim žurkama zasigurno su dovoljno dobri razlozi za učešće na “GO2 regati”.

Ostavite svoj komentar