“Jagnjijada” – Mladenovac

Kulturno-privredna i sportska manifestacija „Jagnjijada“ ove godine održava se u selu Jagnjilo kod Mladenovca od 27. do 30. maja 2010. godine.
Centralni događaj „Jagnjijade“ je izložba rasnih ovaca. U stručnom žiriju se pored poznatih odgajivača očekuju i eminentne ličnosti iz oblasti ovčarstva na čelu sa Fridom Bauman, našim poznatim stručnjakom iz oblasti ovčarstva.

Ljubitelji izvorne pesme i muzike i narodnih igara, imaće prilike da čuju takmičare pevače amatere ali i one koji će se boriti za prestižnu titulu “Prve pastirske frule Srbije”. Osim toga folklorne grupe će uveseljavati prisutne svojim igrama i pesmom.

Događaj po kome je „Jagnjijada“ postala prepoznatljiv brend je “Takmičenje u pečenju jagnjića na ražnju“. Ovo “takmičenje“ ima za cilj druženje i oživljavanje starih običaja, kada se za svadbe, litije i druge praznike i veselja okupljalo stanovništvo celog sela i zajedno, kraj vatre, uz jelo i piće družilo.

Poslednjeg dana “Jagnjijade” je “Lovački dan”, kada će posetioci imati priliku da vide takmičare u spremanju lovačkog gulaša, izložbu lovačkog oružja, trofeja i municije., , , ,

Rezervacije smeštaja:

  1. (obavezno)
  2. (obavezno)
  3. (obavezno)
  4. (obavezno)
  5. (obavezno)
  6. (obavezno)
  7. (obavezno)
  8. (obavezno)
  9. (obavezno)
 

Ostavite svoj komentar