Otvoren trening centar „Lazarevi konaci“

Domaćinstvo “Lazarevi konaci“, Udruženje „Art konstruktori“, Umetnička škola Užice,
Turistička organizacija Užice i Regionalna razvojna agencija „Zlatibor“ u petak, 01. jula 2011. godine organizovali su otvaranje novih prostorija unutar „Lazarevih konaka“ u Kačeru

“Lazarevi konaci“ su prvo ogledno domaćinstvo, odnosno trening centar za postojeće i potencijalne pružaoce usluga u ruralnom turizmu na teritoriji Zlatiborskog okruga.

U okviru aktivnosti podrške unapređenju kvaliteta i standardizaciji ponude seoskog turizma
u Zlatiborskom okrugu, odnosno uspostavljanja oglednih turističkih seoskih domaćinstava, u okviru PSD programa će biti uspostavljeno još pet domaćinstava na teritoriji opšina Arilje, Nova Varoš, Priboj, Prijepolje i Čajetina. Aktivnosti na unapređenju vizualnog identiteta bazirane su na resursima koji već postoje u domaćinstvima.

RRA Zlatibor je oglednim domaćinstvima omogućila stručnu podršku u redizajnu enterijera: Udruženje „Art konstruktori“, kojima su podršku tokom aktivnosti pružili učenici Umetničke škole iz Užica. Oplemenjena domaćinstva će biti primer dobre prakse, u njima će se organizovati obuke za pružaoce usluga ruralnog turizma, promovisati novi proizvodi i na temelju njih će dizajnirati priručnik sa savetima za bavljenje turizmom u ruralnom okruženju.

“Lazareve konake“ čine tri smeštajna objekta, od kojih svaki za sebe čini malo seosko domaćinstvo. Pored smeštajnih objekata, postoji zajednička prostorija u kojoj se nalaze promo materijali Turističke organizacije Užica i regije Zapadna Srbija i proizvodi iz domaće radinosti.
U „Lazarevim konacima“ postoje tkačnica i radionica za stolarski i kovački zanat, u kojima gosti imaju priliku učiti stare zanate.
Kompleks je pogodan za organizaciju izleta ne samo za turiste koji borave u okolnim mestima, već i za sve stanovnike turističke regije Zapadna Srbija., , , ,

Rezervacije smeštaja:

  1. (obavezno)
  2. (obavezno)
  3. (obavezno)
  4. (obavezno)
  5. (obavezno)
  6. (obavezno)
  7. (obavezno)
  8. (obavezno)
  9. (obavezno)
 

Ostavite svoj komentar