Park za odmor Vilovi – Zlatar

Na putu do Jadranskog mora, na obronku planine Zlatar, na 1200 m nadmorske visine, nalazi se nezaobilazni park za odmor u prirodnom okruženju kao iz bajke.
Park prirode “Vilovi” se nalazi u istoimenom selu 5 km od Nove Varoši, na jugu Srbije nedaleko od Zlatarskog i Uvačkog jezera, u okviru Specijalnog rezervata prirode “Uvac” gde se nalazi i jedno od najvećih staništa Beloglavog supa u Evropi.
Kompletna okolina predstavlja jedinstven spoj prirodnih atrakcija i obiluje prelepim pejzažima pogodnim za sve vrste rekreacije.
Smeštaj je obezbeđen u dopadljivom apartmanskom objektu ili u brvnarama i predstavlja jedinstven doživljaj jer su u potpunosti od drvene građe, strmih stepenica, a prozori iz spavaćih soba gledaju u krošnje guste borove šume.

Poseban gastronomski doživljaj upotpunjuju čuvena heljdopita i razne vrste ovčijih, kozjih i kravljih sireva iz domaćih radionica u obližnjim selima. Obilje mogućnosti za kvalitetan pasivni i aktivni odmor samo su deo onoga što nudi ovaj atraktivni lokalitet nadomak Uvačke doline i rezervata za zaštitu Beloglavog supa. Vožnja čamcem po Uvačkom i Zlatarskom jezeru predstavlja posebnu atrakciju. Pored toga, možete obići fantastični vidikovac i hranilište Beloglavih supova, Ušačku pećinu (još uvek nedovoljno afirmisan izvanredan speleološki lokalitet), etno selo Štitkovo, manastir Mileševu i još mnogo toga., , , , , ,

Kontakt informacije:

Adresa: Planina Zlatar, 31320 Nova Varoš, Srbija

Telefon: +381 (0)33 61 981, +381 (0)63 80 82 400

Web sajt: www.vilovi.info

Rezervacije smeštaja:

 1. (obavezno)
 2. (obavezno)
 3. (obavezno)
 4. (obavezno)
 5. (obavezno)
 6. (obavezno)
 7. (obavezno)
 8. (obavezno)
 9. (obavezno)
 

3 Comments For This Post

 1. Tijana Says:

  Prelepa priroda, ljubazni domaćini, izvrsna hrana…Sve ono što bi naše selo i trebalo da ponudi…puno pozdrava, dolazimo ponovo!

 2. Branislava i Viktor Says:

  Fenomenalno!
  Proveli smo samo nekoliko dana u kući izuzetno prijatnih i ljubaznih domaćina Miška i Kanite Botić i ostali potpuno očarani smeštajem, uslugom i prirodom. Nezaboravna domaćinska atmosfera, lokacija, seosko-planinski ambijent, pita od heljde, sir, kajmak….i na našu sreću previše atraktivnih lokaliteta za obilazak u tih par dana tako da se obavezno tamo vraćamo prvom sledećom prilikom.
  Veliki pozdrav Botićima!

 3. Sabina Says:

  Upravo gledam na tv emisiju o vama

Ostavite svoj komentar