RARIS – Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije

Istočna Srbija je izrasla između Dunava na severu i Stare planine na jugoistoku, uz dolinu Timoka, uzduž granice sa Rumunijom i Bugarskom. Teritorija obuhvata oko 8.000 km² i na njoj živi približno 350.000 stanovnika.

Prva naselja potiču još od neolitskog doba 6.500 godine pre nove ere. Do današnjeg dana na ovim prostorima su se ukrštala razna carstva. Od Antičkog, Rimskog preko Turskog do Srpskog koja su sa sobom donosila razne kulture i ostavljala dubok pečat na život i običaje. Mešavina kulturnog nasleđa je danas prisutna kroz brojne istorijske spomenike koji već nalaze svoje mesto u turističkoj ponudi ovoga kraja.

Osim kulturnih spomenika veliki turistički potencijal se ogleda u brojnim planinama, jezerima, rekama i banjama. Ipak najveća vrednost su ljudi. Stanovnici istočne Srbije se odlikuju tradicionalnim gostoprimstvom i srdačnošću koje će razoružati i najprobirljivijeg posetioca.

Želja nam je da Vam približmo čarolije istočne Srbije. Pozivamo Vas da nas posetite i doživite lepe trenutke. Uložili smo puno truda da Vam predstavimo istočnu Srbiju onakvom kakva ona jeste. Ova internet prezentacija vam prikazuje samo deo naše ponude.
A sve ostalo, sve ostalo kada dođete…

www.raris.org, ,

Kontakt informacije:

Adresa: 19250 Majdanpek, Srbija

Telefon: +381 (0)19 426 376, +381 (0)426 377

Email: office@raris.org

Web sajt: www.travelistocnasrbija.org

Rezervacije smeštaja:

  1. (obavezno)
  2. (obavezno)
  3. (obavezno)
  4. (obavezno)
  5. (obavezno)
  6. (obavezno)
  7. (obavezno)
  8. (obavezno)
  9. (obavezno)
 

Ostavite svoj komentar