Srbija prvi put na sajmu ptica u Engleskoj

Srbija će imati priliku da prvi put svoju ponudu za posmatranje ptica predstavi na međunarodnom sajmu ptica u Rutlandu, u Velikoj Britaniji, od 17.-19. avgusta 2012 godine

Na štandu broj 56 ovog sajma predstaviće se Turistička organizacija Srbije(TOS) i srpska receptivna agencija Magelan corporation, koja je započela aktivnosti na promociji posmatranja ptica u Srbiji, i zajedno sa Asocijacijom za razvoj turizma osnovala prvi portal u Srbiji posvećen posmatranju ptica “BirdwatchSerbia.rs“.

Turistička ponuda Srbije će obuhvatiti vikend programe , sedmodnevne i desetodnevne programe, kao jesenje i prolećne program posete Srbiji, zajedno sa Dejvidom Lindom “The Urban Birder”, koji je oduševljen Srbijom i njenim prirodnim lepotama odlučio i da je promoviše.
U subotu 18. avgusta, Dejvid Lindo će na sajmu u Rutlandu održati prezentaciju o svojim iskustvima u posmatranju ptica u Srbiji.

Sa preko 300 vrsta koje se javljaju redovno i 260 rasa, Srbija je zemlja koja je postala sve popularnija destinacija posmatračima ptica, kao i entuzijastima koji uživaju u divljoj i netaknutoj prirodi. U poslednjih nekoliko godina, prisutan je trend povećanja broja inostranih posmatrača ptica koji posećuju najraznovrsnije destinacije u Srbiji zbog uživanja u sovama.

Prošle godine, Kikinda je proglašena za svetsku prestonicu sova. Tokom zimskog perioda u centru grada možete prebrojati čak i više od 700 sova! U celoj Srbiji, sove su toliko česte, da niko nije mogao ni da pomisli da bi one mogle biti ovako intrigante i interesantne za inostrane posmatrače ptica.

150 vrsta ptica ; Specijalni rezervat prirode ; Safari u banatskoj prašumi, , , ,

Rezervacije smeštaja:

  1. (obavezno)
  2. (obavezno)
  3. (obavezno)
  4. (obavezno)
  5. (obavezno)
  6. (obavezno)
  7. (obavezno)
  8. (obavezno)
  9. (obavezno)
 

Ostavite svoj komentar