Treći svetski tamburaški festival – Deronje 2010

Treći svetski „TAMBURICA FEST 2010“ održaće se od 25. do 27. juna u Deronjama, opština Odžaci. Ove godine za titulu najboljeg tamburaškog orkestra za 2010. godinu nadmetaće se orkestri iz Austrije, Rumunije, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

Nakon svečanog otvaranja koje je zakazanog za 21 čas u petak 25. juna, na velikoj festivalskoj bini biće održan gala koncert tamburaških hitova za sva vremena, na kojem će veliki tamburaški orkestar “Tamburica festa” pratiti popularne vokalne soliste.

Deronjski festival je daleko više od muzičkog festivala, kroz organizaciju mnoštva propratnih manifestacija promoviše tradiciju i kulturne vrednosti ovog dela Bačke, Vojvodine i Srbije i u velikoj meri doprinosi unapređenju interkulturalnog dijaloga.
Od osnivanja, festival u Deronjama podržavaju Vlada AP Vojvodine i opština Odžaci, a ove godine se „Tamburica fest“ održava i pod pokroviteljstvom Narodne kancelarije predsednika Republike Srbije. Pokrajinski sekretarijat za kulturu je i ove godine „Tamburica fest“ uvrstio u listu manifestacija od posebnog značaja.

promo, , , , ,

Rezervacije smeštaja:

  1. (obavezno)
  2. (obavezno)
  3. (obavezno)
  4. (obavezno)
  5. (obavezno)
  6. (obavezno)
  7. (obavezno)
  8. (obavezno)
  9. (obavezno)
 

Ostavite svoj komentar