Turistička Organizacija Opštine Istočno Sarajevo

Jahorina, Romanija i Trebević dio su nedirnute prirode u zemlji legendi sa očaravajućim slikama planina i dolina, šuma, izvora, bistrih i brzih planinskih vodotoka. Biti u okruženju guste šume, osjećati cijelim bićem zdravu i ugodnu planinsku klimu, zadivljen prizorima koji se pružaju s kamenih vrhova, glasom tišine i žuborom planinskih rijeka, a samo nepunih sat vremena udaljen od gradske vreve i užurbanog života, znači biti u Istočnom Sarajevu.

Šume i proplanci, bujna vegetacija, staništa su ptica i divljih životinja…, a bistrim potocima i rijekama gospodare potočne pastrmke i riječni rakovi… Nije li to izazov za zaljubljenike lova i ribolova?
Za dobar piknik u prirodi, uz obilje specijaliteta domaće kuhinje i šumskih plodova, pravo mjesto je Kadino vrelo, u gornjem toku rijeke Prače.
Uzjahati čistokrvnog bosansko brdskog konja… Ergela Borike, u mirisu borovine, doživljaj je koji se pamti.
Stijene i strme litice Jahorine i Romanije pravi su raj za planinare, alpiniste, paraglajdere i sve ostale željne avantura.

Pećine Orlovača, Ledenjača, Novakova pećina…, biseri su u zemljinoj utrobi, izazov za speleologe, istraživače i sve znatiželjnike.
Ostaci starih civilizacija, nekropole stećaka, ostaci starih gradova, pravoslavni hramovi i manastiri, jesu vremeplov koji pobuđuje interesovanje, izaziva radost i osjećaj spokoja.
Jednostavno rečeno, preporučujemo vam Sarajevsko-Romanijsku regiju u kojoj ćete se dobro osjećati., , , , , , , , , , ,

Kontakt informacije:

Adresa: Dobroslava Jevđevića bb, 71420 Pale, Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (0)57 201 280

Faks: +387 (0)57 223 947

Email: turist_ss@paleol.net

Web sajt: www.turizam-isa.ba

Rezervacije smeštaja:

  1. (obavezno)
  2. (obavezno)
  3. (obavezno)
  4. (obavezno)
  5. (obavezno)
  6. (obavezno)
  7. (obavezno)
  8. (obavezno)
  9. (obavezno)
 

Ostavite svoj komentar