Turistička Organizacija Opštine Kučevo

U severoistočnoj Srbiji, u zaleđu Dunava i Đerdapa, prostire se oblast Zvižd, od davnina poznat rudarski kraj, ponajviše bogat zlatom. U središtu ove oblasti, u prostranoj Zviškoj kotlini okruženoj planinskim vencima Homoljskih i Zviških planina, i masivom Severnog Kučaja, na obali zlatonosnog Peka smestio se živopisni gradić Kučevo, centar istoimene opštine.
Po obroncima Homoljskih i Zviških planina, nalaze se veoma lepe pećine (Ceremošnja, Ravništarka i Dubočka pećina posebno su upečatljive). Okolina Kučeva, sva u talasastim, šumovitim brežuljcima, ispresecanim senovitim puteljcima i bistrim potocima, sa zlatonosnim Pekom – draguljem Zvižda koji ih sabira, brzo će vas zavesti svojom lepotom. Zvižd je oblast nezagađene prirode i zdrave hrane. Ovo je, od potrošačkog društva ”zaboravljeni” kutak Srbije sa očuvanim drevnim narodnim običajima i neobičnim verovanjima, često veoma mističnim. Zvižd se preko Homoljskih planina graniči sa homoljskom kotlinom na čijim obodima izvire reka Mlava.
Zbog velike sličnosti u reljefu, klimi, narodnim običajima i mentalitetu stanovništva, čitava oblast se decenijama unazad turistički posmatra kao Homolje., , , ,

Kontakt informacije:

Adresa: Svetog Save 114, 12240 Kučevo, Srbija

Telefon: +381 (0)12 850 666

Email: tokucevo@gmail.com

Web sajt: www.tokucevo.org

Rezervacije smeštaja:

  1. (obavezno)
  2. (obavezno)
  3. (obavezno)
  4. (obavezno)
  5. (obavezno)
  6. (obavezno)
  7. (obavezno)
  8. (obavezno)
  9. (obavezno)
 

Ostavite svoj komentar