Turistička Organizacija Opštine Novi Sad

Gledano sa Fruške gore Novi Sad se lagano i opušteno razleže po Panonskoj niziji i otvara svoja vrata svim posetiocima. To je grad bogat tradicijom i kulturom i u kom uspeva i čuva se sve, a najbolje je sačuvan opušteni karakter ljudi. Novi Sad, glavni grad Autonomne pokrajine Vojvodine, se odlikuje multikultularnošću i njega krase brojne građevine različitih arhitektonskih stilova.
U ranijim vremenima, a i danas u njemu se nalaze neke od temeljnih institucija srpske kulture i nauke: Matica Srpska, Srpsko narodno pozorište, Sterijino pozorje, Novosadski univerzitet i brojne druge. Osim toga Novi Sad se može pohvaliti epitetom, kao retko koja evropska destinacija, multinacionalne, multikulturalne i multikonfesionalne prestonice. U ovom gradu razlike i različitost se shvataju kao prednosti. U korist ovoj tvrdnji govori i rad Novosadskog pozorišta – Ujvideki Szinhaz, kao i katedre na Novosadskom univezitetu specijalizovane za održavanje nastave na jezicima nacionalnih manjina ili su njihovom izučavanju namenjene.
Još jedna karakteristika Novog Sada i novosađana je da vole da se vesele i proslavljaju, tako da gotovo nema meseca u godini kada se ne organizuje nekakva značajna manifestacija. Savakako jedna od najpoznatijih i najposećenijih je “EXIT Summer noise” festival, koji se održava svake godine u julu na Petrovaradinskoj tvrđavi. Pored ove manifestacije ne smeju se zaboraviti ni Festival uličnih svirača, Sterijino pozorje, Zmajeve dečije igre, Novosadsko proleće, Tuneli svetlosti, Noć muzeja, kao i brojne druge. Sve ove manifestacije su veoma posećene i odišu duhom Novog Sada i opuštenom atmosferom.
Turistička Organizacija Novog Sada kao nosilac turističke privrede grada i najrelevantniji subjekt u ovoj oblasti privrede u skladu sa vizionarskim idejama, razvojnostrateškim poduhvatima i informativno-propagandnom delatnošću ima cilj da turistički potencijal grada postavi na pijadestal dostojan potrebama posetilaca.
Naša misija i vizija streme kulturnom, zabavnom, manifestacionom i kongresnom turizmu, u cilju propagiranja grada kao destinacije sa izuzetnim istorijskim, tradicijskim, zabavnim, poslovnim, izletničko-rekreativnim potencijalom!
Jedinstvena ponuda, vrhunska zabava i sve to uz OSMEH!, , ,

Kontakt informacije:

Adresa: Bulevar Mihajla Pupina 9, 21000 Novi Sad, Srbija

Telefon: +381 (0)21 421 811

Faks: +381 (0)21 451 481

Email: info@turizamns.rs

Web sajt: www.turizamns.rs

Rezervacije smeštaja:

  1. (obavezno)
  2. (obavezno)
  3. (obavezno)
  4. (obavezno)
  5. (obavezno)
  6. (obavezno)
  7. (obavezno)
  8. (obavezno)
  9. (obavezno)
 

Ostavite svoj komentar