Župska Berba – “vreme je za rađanje”

48. Župska berba koja se tradicionalno održava u Aleksandrovcu, biti svečano otvorena u četvrtak 22.septembra u 19.00h i trajaće do 25.septembra

Sve je počelo još daleke 1963. godine. U razmišljanjima turističkih i privrednih poslenika Župe rodila se ideja o obeležavanju dana berbe grožđa. Rodila se «Župska berba». Tih septembarskih dana, prve berbe, činilo se da je Župa postala centar sveta.
Pohrlili su gosti sa svih strana da sa vrednim vinogradarima podele radost rađanja i berbe. Svi putevi, zemlje i sveta vodili su u VINOGRAD.

Manifestacija je iz godine u godinu prerasla u jednu od najznačanijih turističko-privrednih manifestacija na Balkanu a odlikuje je nekoliko specifičnih stvari.
Jedinstvena fontana vina koja od 1969. godine do danas 20.000 litara vina podeli ljubiteljima najlepšeg pića na svetu.
Vinska ulica gde župski domaćini prenose svoje proizvode iz podruma u Vinsku ulicu i tajne svojih proizvoda dele sa gostima.
Muzej vinarstva i vinogradarstva koji je smešten u starom podrumu Poljoprivredne škole. Njegova postavka ilustruje istorijski razvoj vinarstva i vinogradarstva u Župi.
Zavičajni muzej Župe poseduje arheološku etnografsku i istorijsku zbirku od preko 3.000 eksponata.

Skupština opštine Aleksandrovac, kompanija «Vino Župa», čuveni župski vinari i vinogradari Vas pozivaju na «Župsku berbu» manifestaciju koja se po 48. put održava u vinorodnoj Župi u slavu vina, ljubavi i rađanja., , , , ,

Rezervacije smeštaja:

  1. (obavezno)
  2. (obavezno)
  3. (obavezno)
  4. (obavezno)
  5. (obavezno)
  6. (obavezno)
  7. (obavezno)
  8. (obavezno)
  9. (obavezno)
 

Ostavite svoj komentar