Black Mistery osvojio “Lamar Trophy 2012″

Pobednik ovogodišnje regate je Saša Keković na brodu „Black Mistery“ koji ostvarenim rezultatima već ulazi u legendu tog takmičenja. Black Mistery treću godinu za redom osvaja ovo prestižno priznanje

Regata za krstaše Lamar Trophy 2012. u organizaciji Crnogorskog jedriličarskog saveza i beogradskog Jedriličarskog kluba “LaMar”, a u saradnji sa YC Porto Montenegro i JK „Delfin“ iz Tivta, održana je 8. i 9. septembra 2012. godine.
Regata je krenula iz najekskluzivnije marine na Jadranu – Porto Montenegro, a jedriličari su se nadmetali u dve trke: Tivat – uvala Dobreč i uvala Dobreč – Bigova.
Iako je turistička sezona na crnogorskom primorju već ušla u samu završnicu, interesovanje za regatu je bilo veoma veliko. Preko stotinu učesnika jedrilo je na 21 brodu. Jedriličari iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Grčke i Rusije takmičili su se u 8 kategorija. Kategorizacija brodova obavljena je u skladu sa pravilima Crnogorskog jedrilčarskog saveza, a pobednicima u svakoj kategoriji dodeljeni su trofeji, medalje i nagrade.

Regata „Lamar Trophy“ tradicionalno se održava prvog vikenda u septembru u akvatoriju Boke Kotorske, u Crnoj Gori.

Jahting klub „LaMar“ je najstariji i najtrofejniji jaht klub u Srbiji osnovan 1991. godine.
Klub je u svojoj istoriji osvojio više od 100 trofeja i medalja na regatama u zemlji i inostranstvu, izdvaja se po uspešnom nastupu ženskih regatnih posada i skipera, dok je i dalje ključna delatnost kluba edukacija mladih članova i popularizacija jedrenja.
Teorijska obuka sprovodi se u Beogradu, a praktična na moru. Obuka se radi po uzoru na veoma uspešan britanski model, a od početka 2000. godine koristi se i reprezentativna biblioteka sa obimnom stručnom literaturom, pokaznom nautičkom opremom, video-bimom, kao i najsavremenijom kompjuterskom opremom.

promo, , , , ,

Rezervacije smeštaja:

  1. (obavezno)
  2. (obavezno)
  3. (obavezno)
  4. (obavezno)
  5. (obavezno)
  6. (obavezno)
  7. (obavezno)
  8. (obavezno)
  9. (obavezno)
 

Ostavite svoj komentar