Izložba fotografija „Jermenija – Biblijska zemlja podno Ararata“

Jermenska zajednica u Srbiji, Konzulat Jermenije u Srbiji i Ruski dom u Beogradu, prvi put u Srbiji organizuju izložbu fotografija „Jermenija – biblijska zemlja podno Ararata“ poznatog jermenskog fotografa Zavena Sargsjana, u četvrtak, 21. marta 2013. godine u 19 časova u velikoj galeriji Ruskog doma u Beogradu. Izložba gospodina Sargsjana, koji je direktor Muzeja Sergeja Paradžanova u Jerevanu, traje do 28. marta 2013. godine, a ulaz je slobodan.

Jermenija je jedna od starih kultura, koja je iznedrila mnoge svetski priznate umetnike i naučnike.
Turistički, Jermenija je veoma atraktivna zemlja sa retkim prirodnim lepotama, i ostacima materijalne kulture, starim više od sedam i po hiljada godina. Upravo te prirodne lepote i ostatke drevnih civilizacija i kultura, fotografisao je Zaven Sargsjan koji je izlagao u najvećim svetskim centrima kulture i upoznao mnoge narode sa lepotama Jermenije.

Jermenija je jedna od najstarijih država na svetu, prva koja je prihvatila hrišćanstvo kao zvaničnu religiju, još u IV veku. Jermenija i Srbija imaju tradicionalne prijateljske veze, koje je još u XIII veku uspostavio prvi srpski arhiepiskop Sveti Sava, a na čiji su poziv, jermenski graditelji, dolazili u Srbiju i gradili srpske srednjovekovne manastire., , , , , ,

Rezervacije smeštaja:

  1. (obavezno)
  2. (obavezno)
  3. (obavezno)
  4. (obavezno)
  5. (obavezno)
  6. (obavezno)
  7. (obavezno)
  8. (obavezno)
  9. (obavezno)
 

Ostavite svoj komentar