Kosjerić

Kosjerić

KOSJERIĆ se nalazi u zapadnoj Srbiji, na pola puta između Valjeva i Užica. Najveći broj naselja lociran je u rečnim dolinama, na preplitanju šuma, njiva i livada, tako da ovo područje po svojim prirodnim lepotama predstavlja idealno mesto za ljubitelje odmora na selu. Blizina poznatih turističkih centara Zlatibora (udaljen 56 km) i Divčibara (26 km), tradicionalno bogata trpeza, izuzetno ljubazni domaćini i dobre saobraćajne veze, glavne su karakteristike turizma u ovom kraju.

Turističku vrednost samog mesta prikazuju i brojni kulturno-istorijski spomenici, od kojih je najznačajnija crkva brvnara iz 15.veka u selu Seča Reka. Današnji izgled dobila je u vreme Karađorđa, 1812. godine. U crkvi se nalazi nekoliko veoma vrednih eksponata: veći broj ikona, “Zlatne dveri” donete iz Hercegovine, putir iz 1812. godine i relikvija doneta iz Svete Gore. Ono što svakako ne biste trebali propustiti da vidite jesu Taorska vrela (selo Makovište), jedinstven izvor sa slapovima planinske vode, visine od dva do deset metara.

Etnografske vrednosti, izvorni narodni običaji, nošnja, folklor i kulinarstvo, predstavljaju se svake godine na priredbama i manifestacijama, od kojih je najznačajnija “Čobanski dani” – manifestacija izvornog narodnog stvaralaštva, koja se održava početkom jula svake godine.

Sela u opštini Kosjerić koja smo obišli pružaju sve uslove za organizovanje i izvođenje programa “nastave u prirodi”. Takođe, postoji mogućnost planinarenja, ribolova (klen, krkuša i plova) i lova na krupnu i sitnu divljač.

Domaćinstvo Milutina i Milese Jovanović – Ražana

Domaćinstvo Miša i Dragice Lazović – Ražana

Domaćinstvo Mileta Pantovića – Ražana

Domaćinstvo Milete Lukovića – Ražana

Domaćinstvo Radivoja Trnavca – Skakavci

Domaćinstvo Milanke Joksimović – Skakavci





Rezervacije smeštaja:

  1. (obavezno)
  2. (obavezno)
  3. (obavezno)
  4. (obavezno)
  5. (obavezno)
  6. (obavezno)
  7. (obavezno)
  8. (obavezno)
  9. (obavezno)
 

Ostavite svoj komentar