Turistička Organizacija Opštine Brus

Brus je smešten na istočnim padinama Kopaonika između Rasine i Graševačke reke. Nalazi se na raskrsnici puteva za Kopaonik, Aleksandrovac, Kruševac, Jošaničku i Vrnjačku Banju. Osnovan je 1833. godine, a 1871. proglašen za varošicu. Danas je to moderan gradić sa 6000 stanovnika. Poslednjih godina se razvija kao turističko središte i postaje severoistočna kapija Kopaonika.
Neizmerni turistički potencijali ovog mesta ogledaju se u nezagađenom prirodnom okruženju, čIstom vazduhu kao i činjenici da se Nacionalni park Kopaonik velikim svojim delom nalazi upravo na teritoriji ove opštine što je slučaj i sa 70 % staza Turističkog centra KOPAONIK.

Biser turističke ponude opštine Brus je Turistički centar BELA REKA – BRZEĆE koji se nalazi u podnožju Kopaonika koje je dostupnije i pitomije od vrhova, idealno za porodični boravak, boravak sportista i dece, osoba sa zdravstvenim tegobama, pruža mogućnost pešačkih izleta do vodenica potočara, izvora, gejzira, vodopada, pećina. Povezanost žičara u jedinstven sistem, omogućava skijašima koji borave u podnožju dostupnost svih ski staza Kopaonika. Važno je istaći jedinstvenu karakteristiku Brusa: ova varošica koja ima sve savremene urbane karakteristike je svega petnaestak kilometara udaljena od prvih staza i žičara Turističkog centra Kopaonik., , ,

Kontakt informacije:

Adresa: Kralja Petra bb, 37220 Brus, Srbija

Telefon: +381 (0)37 825 185

Faks: +381 (0)37 825 185

Email: toob@nadlanu.com

Web sajt: www.turizamopstinebrus.co.rs

Rezervacije smeštaja:

  1. (obavezno)
  2. (obavezno)
  3. (obavezno)
  4. (obavezno)
  5. (obavezno)
  6. (obavezno)
  7. (obavezno)
  8. (obavezno)
  9. (obavezno)
 

Ostavite svoj komentar