Turistička Organizacija Opštine Kosjerić

Opština Kosjerić nalazi se u Zapadnoj Srbiji, na pola puta između Valjeva i Užica. Obuhvata gornji sliv i izvorišta reka Skrapeža i Kladorobe i širi se, ka severu, po obroncima planina Maljena i Povlena. Ka jugu širi se do planina Crnokose i Jelove Gore.
Na području opštine postoji 26 sela i grad Kosjerić. Najveći broj naselja je u rečnim dolinama, u onim delovima gde prestaju šume a počinju livade. Jedan broj sela nalazi se na nadmorskoj visini od oko 1.000 metara, dok se sam grad nalazi na 420 metara nadmorske visine. Kotlina u kojoj se nalazi grad nastavlja se ka jugu ka Požegi.
Grad Kosjerić nalazi se u dolini koja je na tom mestu široka i do 1 kilometar. Dolina je okružena planinama između koji protiču manje rečice od kojih je najpoznatija reka Skrapež.
To je najsevernija opština Zlatiborskog okruga u kojoj živi oko 14.000 ljudi dok u samom gradu živi 5.000 stanovnika. Sam grad je na izuzetnom geografskom položaju jer se nalazi na putu koji povezuje Vojvodinu i Beograd sa Jadranskim morem a u blizini su i veliki turistički centri Divčibare, Tara i Zlatibor., ,

Kontakt informacije:

Adresa: Karađorđeva 66, 31260 Kosjerić, Srbija

Telefon: +381 (0)31 782 155

Faks: +381 (0)31 782 155

Email: tokos@verat.net

Web sajt: www.kosjeric-online.com

Rezervacije smeštaja:

  1. (obavezno)
  2. (obavezno)
  3. (obavezno)
  4. (obavezno)
  5. (obavezno)
  6. (obavezno)
  7. (obavezno)
  8. (obavezno)
  9. (obavezno)
 

Ostavite svoj komentar