Etnovudstok “fenomenalna Srbija” – Sremski Karlovci

Srpska letnja festivalska groznica svoj vrhunac će imati u Sremskim Karlovcima krajem avgusta, u vidu trodnevnog dešavanja namenjenog svim ljubiteljima dobre zabave, kulture, karnevalskog opuštanja i šarolike gastronomske ponude.
EtnoVudstok Fenomenalna Srbija je zamišljen kao festival svih najvažnijih festivala koji se tokom kalendarske godine održavaju u Srbiji. Reč je o jednom autentičnom „open air“ festivalu, koji čine četiri tematske celine i koji će se održati u periodu od 27. do 29. avgusta, na nekoliko prepoznatljivih lokacija u gradu i njegovoj okolini.

EtnoVudstok (EthnoWoodstock) se kao osnovni idejni koncept festivala organizuje na obali Dunava. Na ovoj sceni će, osim KUD-ova i solista koji će svirati na raznim tradicionalnim instrumentima poput trube, frule, harmonike i gajdi…., nastupiti najveće zvezde naše domaće pop i rok scene.
TehnoVudstok (TechnoWoodstock) je deo festivalskog programa koji predviđa učešće izvođača urbane muzike – alternativne, eksperimentalne, elektronske, avangardne, world music, jazz, hip-hop,…uz vrhunsko ozvučenje, rasvetu i specijalne efekte koje elektronska muzika zahteva. Očekuju se nastupi poznatih imena iz Španije, Velike Britanije i regiona, kao i novosadska elektronska scena okupljena oko AS radija.
Program treće tematske celine tzv. EkoVudstok (EcoWoodstock) odvijaće se na lokaciji čuvenog fruškogorskog izletišta Stražilovo, nadomak Sremskih Karlovaca i predviđa postavljanje ekološkog kampa uz organizaciju raznih pratećih programa iz domena ekologije, performans – „škola pečenja rakije“, ….sa muzičkom podlogom baziranom na rokenrol kulturi.
Poslednja tematska celina „Srpski barok, postmoderna i rokenrol“ održava se u centru grada, a predviđa raznovrsne koncerte, performanse, izložbe….

Organizator festivala je Fond za razvoj komunikacija – CDF u saradnji sa Turističkom organizacijom Sremski Karlovci i Pokretom gorana i volonterskim centrom Vojvodine, a uz podršku opštine Sremski Karlovci.

promo, , , ,

Rezervacije smeštaja:

  1. (obavezno)
  2. (obavezno)
  3. (obavezno)
  4. (obavezno)
  5. (obavezno)
  6. (obavezno)
  7. (obavezno)
  8. (obavezno)
  9. (obavezno)
 

Ostavite svoj komentar