Šipurijada – Knjaževac

Četvrta po redu međunarodna Manifestacija „Šipurijada”, održava se ove godine 02.oktobra 2010. godine, u selu Novo Korito, opština Knjaževac.
„Šipurijada“ je najmlađa manifestacija, u opštini Knjaževac, prvi put održana 2007. godine. Glavni motiv na kome se bazira manifestacija je šipurak.
Takmičarski karakter se sadrži u sledećim kategorijama:
-najveći i najlepši šipak
-nabolja marmelada
-najbolji likovni rad
-najbolji literarni rad
-najoriginalniji recept
-najlepše uređena tezga.

Učešće na Manifestaciji mogu uzeti predškolske i školske ustanove u kategoriji literarnih i likovnih radova, kao i fizička lica i Udruženja građana koja proizvode šipurak ili proizvode na bazi ili sa temom šipurka u svim ostalim kategorijama.
Svake godine uoči Manifestacije se organizuje Likovna kolonija na kojoj učestvuju afirmisani lokalni umetnici.
Svečano otvaranje Manifestacije, zakazano je za 11:55 časova, sa simbolikom da je došao krajnji čas da se nastavi, obnovi i unapredi život u selu.
Manifestacija se održava u zgradi seoskog Zadružnog doma, koji je na taj dan pretvoren u izložbeni prostor za likovne i literarne radove, kao i za deo štandova sa proizvodima od šipurka, dok će ove godine jedan deo štandova biti postavljen i na platou ispred Zadružnog doma.
Organizatori Manifestacije su: Turistička organizacija opštine Knjaževac, Mesna zajednica Novo Korito, Mesna zajednica Minićevo i Atelje “Toplica“., , , ,

Rezervacije smeštaja:

  1. (obavezno)
  2. (obavezno)
  3. (obavezno)
  4. (obavezno)
  5. (obavezno)
  6. (obavezno)
  7. (obavezno)
  8. (obavezno)
  9. (obavezno)
 

Ostavite svoj komentar